top of page

Algemene therapie

Kinesitherapie betekent letterlijk behandelen door beweging.

Onder algemene kinesitherapie valt onder andere orthopedische revalidatie, die zich vooral richt op het verhelpen van klachten aan spieren, gewrichten, botten en ligamenten. Uw huisarts of specialist kan u doorsturen voor orthopedische revalidatie na een ingreep in het ziekenhuis, maar het kan ook gepland worden voor een ingreep of om te verhinderen dat een ingreep nodig zal zijn.  

Tevens bieden wij in de praktijk ook cardiale en respiratoire revalidatie aan.  Dit betreft oefentherapie voor personen met hart en / of longaandoeningen, die opnieuw pre-, of postoperatief, voor het behoud van functionele mogelijkheden  en / of ter preventie van complicaties kan worden voorgeschreven.

Naast een specifieke problematiek die rechtstreeks leidt tot bewegingsproblemen kan uw arts u ook doorsturen voor revalidatie omwille van leeftijdsgebonden of (acute of chronische) inwendige aandoeningen die onrechtstreeks kunnen leiden tot functioneringsproblemen. 


Bij elke kinesitherapeutische behandeling zullen we in overleg met de patiënt de zorgvraag bepalen en zo samenwerken aan een best mogelijk herstel en / of behoud van functionele mogelijkheden. 

Zoveel als mogelijk gaan de behandelingen door in de praktijk, volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers en waar we alle oefenmateriaal ter beschikking  hebben. Wanneer u echter niet in staat bent u naar de praktijk te verplaatsen, kan de therapie bij u thuis uitgevoerd worden.  

bottom of page